Now you can Subscribe using RSS

Submit your Email

QUESTIONS ASKED IN SSC CGL TIER 1 2017 (5th AUGUST 2017 - SHIFT 1)

Rankers Adda

QUESTIONS ASKED IN SSC CGL TIER 1 2017 (5th AUGUST 2017 - SHIFT 1)
Questions asked from GENERAL AWARENESS Section
1. Unit of Force
2. Minimum Age of Vice- President
3. V.C  of NITI Ayog -  arvind panagaria
4. Which Memory is stored permanently?
5. Resistances of Ideal Ammeter and Ideal Voltmeter are
6. Who is grandson of ashoka - Samrapati
7. 2016 match btw india and england played in which stadium
8. Repo rate
9. The Cabinet Mission came to Indian in
10. Under which Constitutional Article, President has the power to consult Supreme Court
11. Who/which of the following can abolish a State Legislative Council.
12. Sandstone is made from -
13. Instrument to measure soil moisture tension
14. Where Is the temple of bharava?
15. One question on Military Exercise
16. Author of the book Sellout
17. Which dynasty came after tughlaq?
18. Question related to militiary exercise.
QUESTIONS ASKED FROM REASONING SECTION
1. BAD = 7 NAM = 9, then BAM =?
2. 4x5%3 = 8000, 6x2%2 = 144, then 4x3%3 = ??
QUESTIONS ASKED FROM ENGLISH SECTION
1. One Word: which cannot be corrected: incorrigible
2. Cloze Test was related to the method of taking the lecture in class.
QUESTIONS ASKED FROM QUANTITATIVE APTITUDE SECTION
1. DI was related to year and m the marks of subject. (Five years from 2001 - 2005 was given)
GENERAL AWARENESS QUESTION ASKED IN SSC CGL 2017
Tier-1 10:00 AM to 11:00 AM
Shift-1
1. Who is the author of book Sell Out?
Ans- Paul Beatty
2. What is the minimum age of Vice President?
Ans- 35
3. Who was the son of Chandragupta Maurya?
Ans- Bindusar
4. Which dynasty came after Tuglak Dynasty?
Ans- Syyed Dynasty
5. Ekuverin Militry exercise is the Joint Exercise between which two countries?
Ans- India and Maldivas
6. Which device is used to measure soin surface tension?
Ans - Tensiometer
7. Who won the Poly Umrigar Prize three times?
Ans Virat kohli
8. What is Unit of Force?
Ans Newton
9. Which Department is replaced by niti Ayog?
Ans - Yojna Aayog or Planning Commission
10. Panna Lal Gosh Plays which instrument?
Ans- Flute
11. Which part of Computer stores Data Permanently?
Ans - ROM
12. Lizard, turtle, Snake fall under which category?
Ans - Reptile
13. Which of the following is poor conductor of Electricity?
Ans - Glass
14. USA largest militry Strategic Partner?
15. Wheat is?
16. Question About Supply Demand Curve?
17. Question about Choosing Cations?
18. Sand Stone is type of which Stone?
19. Which of the following does not form Foam?
20. On 9th Nov 2016 at which venue Test match between IND vs NZ played?
21. Question about Reverse Repo Rate?

QUESTIONS ASKED IN SSC CGL TIER 1 2017 (5th AUGUST 2017 - SHIFT 1)


0 comments:

Post a Comment